Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvről írták...

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Néhány józan szó Franciaországból


Szerencsére úgy tűnik, nem minden nyugat-európai újságíró vesztette el a józan eszét bevándorlás-ügyben.

Ivan Rioufol, a Le Figaro korábbi főszerkesztőjének minapi írása legalábbis árnyalja azt a liberális véleménydiktatúra által formált képet, hogy Magyarország maga a patás ördög, a bevándorlók pedig mind életüket mentő szír menekültek.

A jobboldali-konzervatív francia napilap Szólásszabadság nevű blogján megjelent bejegyzés leleplezi a balliberális politikusok és média álszentségét – Rioufol Franciaországról szóló szavai egész Európára érvényesek. A szerző elmondja, hogy miközben Hollande elnök a január 11-i párizsi menetet „az együttélésre vonatkozó közös akaratként” állítja be, elfelejti megemlíteni azt, hogy éppen a bevándorlás által legsúlyosabban érintett francia városok maradtak távol a megemlékezéstől. „Úgy tűnik, a muszlim közösség asszimiláció-ellenessége, valamint a köztársaság és a demokrácia elleni dzsihádista támadások sem aggasztják különösebben a hatalmat és média-kórusát” – írja a szerző.

Rioufol az Európai Unió gyengeségére is jó érzéssel tapint rá: „Elegendő meghallgatni a magyar Orbán Viktor által keltett felháborodást – akit félszavakkal a minap Hollande is megrótt – hogy lemérhessük [Franciaország] törékenységét, amely képtelenné teszi a legelemibb különbségtételre, amikor is »menekülteknek« kereszteli azokat a tiltott határátlépőket, akik közül sokan semmilyen politikai menedékjogra nem tarthatnak igényt.”

(Migránsok Röszkénél.)

A cikk egészen máshogy látja a magyar miniszterelnök munkáját, mint az elhíresült The Guardian-írás: „Azzal, hogy Orbán úgy ítélte meg, hogy a migránsok áradata veszélyezteti Európa »keresztény értékeit« és kijelentette, hogy »jogunk van arra, hogy ne akarjunk együtt élni nagy számú muszlim közösségekkel az országunkban«, szétrobbantotta a kizárólag a diszkriminációmentességre és a bekötött szemmel való befogadásra felesküdött »helyesen gondolkodók« által előírt morális tabukat.”

A cikk befejezésül felhívja a figyelmünket az izraeli miniszterelnöki minapi nyilatkozatára: „Nem fogjuk hagyni, hogy Izraelt elnyelje az illegális bevándorlók és terroristák áradata”. Jó lenne hasonló kiállást látni az Európai Uniót vezető politikusoktól is…

A szerző véleményét azonban (sajnos) hiba lenne a Le Figaro álláspontjával azonosítani. Csak reménykedhetünk benne, hogy Ivan Rioufol írása nem az európai józan ész rekviemje, hanem az egyik első ébresztőt fújó kürtszó.


Hozzászólások


#1 | Perje - 2015. szeptember 14. 21:18:26
Charlie Hebdóékk viszon elvesztették a józan eszüket. A tengerbe fulladt szír kisfiún viccelődnek. Ritka aljas húzása részükről..
http://vs.hu/koze...ebdo-0914#
Európa mégis mellettük menetelt, amikor néhányat kiiktattak közülük. Itt lenne az ideje egy " Nem vagyok Charlie " menetnek.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.