Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvről írták...

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

A hét mérlege: erőteljesen romló biztonsági helyzet Izraelben


Na, lassan a lényegre térhetünk. Rettegő zsizsikek hada jön jewrópába..., de hogy, mikor itt már nincs hely? Ja, ők repülővel, hivatalos papírokkal, állatpolgársággal érkeznek...az egészen más, kérem szépen! Akkor azonnal agyon is lehet és kell lőni a határon, mint ellenséget, hazaárulót, kémet..., persze demokratikusan! A héten hirtelen és erőteljesen romlott a biztonsági helyzet a zsidó államban. Jeruzsálemben a Templom-hegyen kitört zavargások átterjedtek Izrael más területeire is. Az izraeli kormány vasárnap ülésezett a terjedő erőszak miatt.

Múlt hét elején zavargások törtek ki a palesztin felkelők és az izraeli rendőrség között a judaizmus számára is kiemelkedő fontosságú jeruzsálemi Templom-hegyen az al-Aksza mecsetnél, amely a iszlám vallás harmadik legszentebb helye. A Hamász palesztin terrorista szervezet a "düh napjára" szólított fel az al-Aksza mecsetnél. A palesztinokat felháborította, hogy az izraeli kormány azt tervezi, hogy lehetővé teszi a rendőrségnek, hogy tüzet nyisson a követ dobáló palesztinokra. A héten egy gépjármű vezetője azért halt meg Jeruzsálemben, mert palesztinok köveket dobáltak az elhaladó járművére.

Pénteken elszabadult a pokol a zsidó államban: két rakétatámadás érte Izraelt a Gázai-övezetből, az egyik egy buszt talált el, válaszul Izrael éjjel légitámadásokat hajtott végre a Hamász kiképzőtáboraival szemben Gázában. Kelet-Jeruzsálemben egy autóbuszt támadtak meg kövekkel és a buszt lángra is lobbantották. Összecsapások törtek ki a Ciszjordániában is, ahol a Nemzetközi Vörös Félhold humanitárius szervezet állítása szerint hét palesztin szenvedett égési sérüléseket. A jordán fővárosban, Ammánban ezrek tartottak szolidaritási menetet kiállva a palesztin ellenállás mellett.
A jeruzsálemi al-Aksza mecset (Forrás)

Mindeközben a jeruzsálemi Templom-hegyen pénteken nyugalom uralkodott: az izraeli rendőrség ellenőrző pontokat hozott létre az al-Aksza mecset területe előtt és csak a negyven év feletti férfiakat engedte be a mecsetbe. A pénteki ima viszonylag békésen ért véget a Templom-hegyen, amelyet ötezer rendőr biztosított a helyszínen.

A feszültség múlt hét elején először Jeruzsálemben a Templom-hegyen növekedett meg hirtelen, mivel az izraeli kormány betiltott két muszlim csoportosulást, amelyek zsidó látogatókat támadtak meg a mecsetben. A palesztinok köveket és gyújtóbombákat dobáltak az izraeli rendőrökre, izraeli zászlót égettek Jeruzsálemben, a Hamász pedig tiltakozott Gázában. Kelet-Jeruzsálemben egy palesztin mérsékelten-súlyosan megsebesült lövések következtében, míg három izraeli rendőrt gyújtóbomba sebesített meg a Jabel Mukaber városrészben. Két palesztin tizenévest őrizetbe vettek, akiket azzal vádolnak, hogy köveket dobáltak a rendőrökre. További összecsapások törtek ki Abu Tor városrészben, ahol péntek délután álarcos fiatalok köveket dobáltak az izraeli rendőrökre, valamint a Kalandiya ellenőrző pontnál tömegoszlatásra került sor a szikladarabok dobálása miatt. A jeruzsálemi vasútra egy doboz festéket dobtak, de ott sérülés nem történt. Ezenkívül Molotov-koktélt dobtak az izraeli hadsereg jeruzsálemi bázisára csütörtök éjjel.

Gilad Erdan izraeli közbiztonsági miniszter pénteken meglátogatta a Nyugati Falat és a következőket nyilatkozta: "Több ezer rendőrt vetettek be a reggeli órák óta Jeruzsálemben a közbiztonság garantálása érdekében. A rendőri jelenlét érezhető, és minden tőlünk telhetőt megteszünk a nyugalom fenntartása végett. A rendőrség minden szükséges eszközt használni fog azokkal szemben, akik megzavarják a békét". A Knesszet Biztonsági és Külügyi Bizottsága rendkívüli ülést tartott pénteken és felhatalmazta a hadsereget, hogy a súlyos mértékben romló jeruzsálemi biztonsági helyzet miatt hívja be a tapasztalt tartalékos határrendészeti állományt is a közrend mielőbbi helyreállítása érdekében.
Templom-hegy, Jeruzsálem (Forrás)

Az izraeli kormány két minisztere benyújtott egy törvényjavaslatot, hogy a kiskorú kő- és gyújtóbomba dobálók szüleit felelősségre lehessen vonni, meg lehessen bírságolni gyermekük tettéért. Ez a jogi válasz az ilyen esetek óriási mértékben történt megnövekedésére, és így a bíróságok akkor is megbüntethetik a szülőket, ha a gyermeküket már elítélték. Így a szülők felelősséget vállalnának gyermekük cselekedetéért és az áldozatok kompenzációt kapnának.

Szombat délelőtt szirénák hallatszódtak a Gázai-övezethez közel eső izraeli területeken, de a rakéta végül nem érte el a zsidó állam területét. Szintén délelőtt köveket dobáltak elhaladó járművekre a Jeruzsálem és Gush Etzion közti úton, valamint tűz ütött ki az izraeli hadsereg egyik őrtornyában Binyaminnál Molotov-koktél találat miatt. Miközben az őrtoronynál kialakult tüzet oltani kezdték, köveket és gyújtóbombákat hajítottak az izraeli biztonsági erőkre, amelyek végül tömegoszlatást alkalmaztak.

A vasárnapi kormányülésen az izraeli kormány megtárgyalta a kiújult palesztin erőszak elleni fellépés lehetőségeit és azt a törvényjavaslatot is, miszerint az izraeli biztonsági erők használhatnak éles fegyvert, amikor emberéletek vannak veszélyben (kő- és Molotov-koktél dobálásának esete). Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök ismét hangsúlyozta, hogy a zsidó állam az ellenkező híresztelések ellenére nem törekszik a Templom-hegyet érintő status quo megváltoztatására, nem kívánja ellehetetleníteni a muszlimok imádkozását az al-Aksza mecsetben és nem törekszik a mecsetek elpusztítására.

Netanjahu ugyanakkor határozottan támogatja a palesztin erőszakkal szembeni kemény jogi és rendőri fellépést. Az izraeli miniszterelnök négy-öt év börtönre ítélné a kődobálókat, míg a gyújtóbombákkal való támadásért tíz év börtön járna. Amennyiben a Knesszet elfogadja ezeket a törvényjavaslatokat, akkor is hónapokba telik míg azok életbe léphetnek.
Link

Hozzászólások


#11 | talpi - 2015. szeptember 21. 21:09:39
keepfaragó
"kerül amibe kerül", nos, három évvel ezelőtt már volt erről szó, na nem itt, hanem baráti pizzázás közben. Semmit /egyenlőre /nemakarnak, de segítenek, viszont, a gazdasági együttműködést, mindenképp, lévén, " ez az egyik sarkalatos pontja a multik kiszorításának. A gazdaság újra beindítása, mert ugye, akár mennyire is "kicsi orszáhg, hazánk" azért igen sokat adott át/nem föltétlen önzetlenül/ Ványa Ványadtovics Kuzmicsovnak. :)
#12 | postaimre - 2015. szeptember 21. 21:10:32
Talpi, nem aggódom. Lica ma hívott, lehet akad egy kis munka odakinn, bár nem biztos, de egy szálloda hűtés-fűtés rendszerét kék összehozni. Szeretem az ilyet. Persze semmi nem biztos, de annak legalább van értelme. Ami itt van az tiszta picológiai hadviselkedés. Nyugodtan alszok. Te se aggódj, ez sem az, aminek látszik. Nem engedik el a gyeplőt, max lesz egy-két bejelentés, meglepetés, bebuktatás...de hol van még karácsony.s_*_olle
#13 | talpi - 2015. szeptember 21. 21:13:41
Na nem kell addig várni, sajnos, igaz, az a Jézuska, nem az a Jé-/z/us-/k/a :) lesz akkor sem már, mint ami még ma.
Amúgy, értelek, de nem igen hiszem, hogy ott volna a helyed, "most" :)
#14 | postaimre - 2015. szeptember 21. 21:17:01
Talpi, ha akarják, ott leszek, ha nem, akkor máshol. Tudják hol lakom, mire vagyok, vagy inkább lehetek képes...ez eddig sem volt titok. Nagy "játék" ez. A bosszúval ráérek, épp ma gondoltam rá, hogy mi lenne ha..., de kicsit bonyolultabb ez a helyzet, mint tűnik. Ezen a szintem már csak a tehetetlenségi erő viszi az eseményeket, melyek terv szerint haladnak, ...az én tervem szerint (is).
#15 | Szalonna - 2015. szeptember 21. 22:58:32
Betelepülnek, hogy kitelepüljenek majd. A franciáktól már évek óta menekülnek a zsidók, mé! Ezé.

http://mandiner.h...set_imamja

A jeruzsálemi Al-Aksza-mecset egyik imámja felszólította az Európába menekülő muszlimokat, hogy nemzzenek gyerekeket, hogy így meghódíthassák a kontinenst az „eljövendő kalifátus” nevében.

A jeruzsálemi Al-Aksza-mecset imámja felszólította az Európába menekült muszlimokat, hogy csináljanak sok-sok gyereket az „eljövendő kalifátus” nevében, hogy így hódítsák meg a kontinenst.

„A sötét éj hamarosan véget ér, mi pedig eltapossuk Európát Allah akarata szerint
#16 | Ro-zsola - 2015. szeptember 21. 23:05:53
A " menekültek " sokmindenre jók lehetnek. Ha igazak a hírek az EU nem kevesebb mint 500,000 " valakit " akarna csak a bolgárokra tolni. Nagyívben teszek rá , hogy igaz e vagy sem. Nem lényeges. Csak az fontos , a bolgár nép demokratikusan kérje fel a Nagy Tesvéri Oroszországot az ország " megvédésére "
Nem véletlen ez hiszen a világ legdemokratikusabb állama : Oroszország. ( aki mást mert mondani , lerúgom a veséjét ! )
Szerbia újabb leckét adott Európának " demokráciából ". Belgrádban melegfelvonulás volt , senki sem bántotta őket. Emellett Szerbia tökéletesre vizsgázott az emberi jogok tiszteletbentarását illetően. ( lásd a menekültekkel való bánásmód ) . Tehát Szerbia egy demokratikus ország !
E l lehet képzelni , a fanatikusan prahoszláv szerb nacionalisták milyen hangulatban vannak . No , ott már " paprikás a hangulat ".
Hagyjuk Mariskát !
Milyen gazdaságról megy a pofázás ? Talán véletlenül hergelik a lengyel , cseh , szlovák , román , szerb , horvát , bolgár , görög " nacionalistákat " ? Nem hinném
Hidjétek el nekem , amig a magyarnak lesz pénze amiből " megtömheti a belét " és " teleihatja a pofáját " addig még hallani sem akar semmiről sem
A görög már évek óta háborog , a bolgárnak se megy túlságosan jól az élet , a szerbek se dicsekedhetnek , a szlovákok nyögdécselnek , a csehek előrelátóak , a lengyelek és a baltiak hatalmasat buktak az Oroszország elleni szankciók miatt. Románia háborús fenyegetetség mellett éli mindennapjait
Egyszóval : még az ostoba is érzékeli : " Az élet nem habostorta "
Látva az amerikaiak katonai megszállását , felismeri : " a nemzetközi helyzet fokozódik "
És már felfogta , hogy 2 dolog biztosan jön :
1. a menekültek közé beépült IDF/Isis/Al-Kaida/ hulladék
és természetesen a
2. Duna
Megintcsak önmagamat kell ismételjem : " Forradalmi időket élünk "
Kína katonai erőket küldött Szíriába. Most már érhető miért hizelgett Izrael nemrég. Közben az amerikaiak öszecsomagolnak Törökországban és már ha igazak a hírek Jordániában sem akarják maradásra bírni őket.
Alakul ez. Nem fog egyik napról a másikra végbemenni.
Friss hír ? Olaszország északi részén is beindult a " védekezési reflex ". Szlovénia sem ugrál örömében. Ugyan még nem látszik egyértelműen de Európában már most káosz van. Nyilvánvaló hogy ezt a káoszt csak egy igazi demokratikus állam képes orvosolni.
#17 | Perje - 2015. szeptember 21. 23:20:50
A mai nap lelete, éppen most, a romló kinti biztonsági helyzetben. Ez is jó lesz ingatlanszerzésre::|
http://www.atv.hu...t-talaltak
#18 | GERRY - 2015. szeptember 22. 06:18:53
Rozs-óla - " a világ legdemokratikusabb állama : Oroszország. ( aki mást mert mondani , lerúgom a veséjét ! )"

Hmmmmm... :|
#19 | Ro-zsola - 2015. szeptember 22. 17:18:12
Gerry , én csupán " elkötelezetten demokrata és az alapvető emberi jogokat mélységesen tiszteletbentartó " véleményemet fejtettem ki.
Szabadon lehet beszélni arról ami megengedek. Bártan elmondhatja a véleményét bárki ha nem ellentétes az én véleményemmel.
ez a " demokrácia "
#20 | GERRY - 2015. szeptember 22. 18:20:56
Nagy tisztelettel veled szemben, ezzel tökéletesen egyet is értek, abban az esetben, ha az ellenoldalról kezded a bizonyítást.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.