Soros azokat is elhozná, akik még el sem indultak
Írta: lica - Dátum: 2015. szeptember 25. 22:37:07
Évekkel ezelőtt, már 2010-ben létrejött az a Soros Györggyel összefüggésbe hozható honlap, amely az Európába tartó migránsoknak ad tanácsokat, miként juthatnak el a kontinens egyes országaiba.
Teljes hír
A magyar származású amerikai milliárdos érdekeltségében álló Nyílt Társadalom Alapítvány egyik csoportja, a W2eu (Welcome to Europe) nem csak internetes oldalán bátorítja a bevándorlókat, hiszen útikönyvként, arab nyelven már a török tengerparton ingyen osztogatják a hajóra szállóknak. Úgy tűnik tehát, az üzletember időben felkészült arra, hogy az Európát elárasztó migránsokat miként tudja a lehető legjobban felvértezni térképekkel, tanácsokkal, jogaik ismeretével.

A W2eu honlapján szinte az összes európai ország bevándorláspolitikájára vonatkozó adatok megtalálhatók, legyen szó menedékkérelemről, ujjlenyomatvétel megtagadásáról, jogi segítségnyújtásról, kiutasításról vagy továbbengedésről. Az egyes országokra vonatkozó információkat az üzemeltetők időről időre megújítják, így például Szerbia, Törökország, Görögország, de még Svájc esetében is találni alig pár hete frissített adatokat. Ezzel szemben a magyar viszonyokat ecsetelő részen, dacára az idén hazánkba illegálisan belépő, 230 ezret is meghaladó bevándorlónak, valamint a menekültügyben hozott törvénymódosításoknak, 2011 óta nem változtattak.

Soros migránsokat támogató, Európát gyengítő nemzetközi lépéseit támaszthatja alá az a cikk is, amelyet maga a milliárdos írt július végén a Financial Timesban, ahol úgy fogalmazott: Európa össze fog omlani, ha nem segít a bevándorlókon. Sőt, a megoldás szerinte az lehetne, ha már ezekben a közel-keleti állomásokon benyújthatnák a kérelmeiket. Amellett tehát, hogy az Európába és Magyarországra érkező bevándorlók száma idén minden rekordot megdöntött, Soros azokat is elhozná, akik még el sem indultak. Írásában azt is elemzi, mennyire ostoba és szerencsétlen Európa, amiért nem a lehetőséget látja a bevándorlókban. Példaként szíriaiak ezreit említi, akik közül szerinte sok orvos, nővér és mérnök jelenleg munka nélkül tengődik libanoni és jordániai táborokban.

Amint azt a Magyar Idők elsőként megírta: a Bajnai-féle Haza és Haladás Alapítványt és a liberális eszméket hirdető 444.hu internetes portált is támogató Soros Györgyhöz és a Nyílt Társadalom Alapítványhoz köthető W2eu nyomtatta és terjeszti azt a migránsoknak szánt kis könyvet, amelyet a Sky News riportere talált Leszbosz partjainál. Az útikalauz tele van a legjobb útvonalakat ábrázoló térképekkel, a segítők -például Magyarországon a szintén Soros György által támogatott Menedék Egyesület – telefonszámaival, valamint olyan tanácsokkal, tippekkel és jogi információkkal, amelyekkel a bevándorlók akadálytalanul eljuthatnak az Európai Unióba. A kiskönyv már-már kiképzi a migránsokat jogaikat illetően, ezért is olyan gyakori, hogy a menekültek erőszakosak, bizonyos intézkedések ellen lázadnak, továbbá, hogy olyan jól kiismerik magukat.
Link